Carry Knoops winnaar Eberhard van der Laan Mediation Award

Carry Knoops winnaar Eberhard van der Laan Mediation Award

Advocaat Carry Knoops-Hamburger heeft de Eberhard van der Laan Mediation Award 2019 gewonnen.

NMv-voorzitter Frederique van Zomeren maakt dit gisteren bekend tijdens een evenement van de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) dat ter gelegenheid van de Week van de Mediation (14 t/m 18 oktober) werd georganiseerd. Een sfeerimpressie van dit event ziet u hier. NMv-voorzitter Frederique van Zomeren roemde de ‘persoonlijke en beroepsoverstijgende betrokkenheid’ waarmee Knoops-Hamburger opkomt voor mensen die dat zelf niet goed kunnen. De andere genomineerde waarop de NMv-leden dit jaar konden stemmen was minister Sigrid Kaag van buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking. Knoops-Hamburger noemde het tijdens de uitreiking een grote eer om de award in ontvangst te mogen nemen. Daarnaast sprak ze over haar werkzaamheden voor het ‘Innocence Project’ en de stichting ‘Miles 4 Justice’.

Volgens het juryrapport waarderen de NMv-leden het vooral hoe Knoops-Hamburger binnen haar werkzaamheden – in de geest van de mediation praktijk – vaker kiest voor ontspanning en contact dan voor strijd.

Vorig jaar ging de Eberhard van der Laan Mediation Award naar Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib. De prijs is sinds vorig jaar vernoemd naar de eerste winnaar: de in 2017 overleden Eberhard van der Laan. De oud-burgemeester van Amsterdam en -advocaat geldt als een van de grondleggers van mediation in Nederland.

Een oorspronkelijk vormgegeven prachtige Award ontworpen door kunstenares Liesbeth Jimmink. Een speciaal en symbolisch object in brons: de ‘eikomma’.