HAvZ Mediation in cross-border conflicten

HAvZ Mediation in cross-border conflicten

Een grensoverschrijdend conflict is complex en ingrijpend.

HAvZ Mediation is als internationaal opererend cross-border mediationkantoor gespecialiseerd in dit soort complexe vraagstukken. Zij zijn ervaren in het begeleiden van conflicten die zijn ontstaan door cultuurverschillen, andere omgangsvormen of onderhandelingstactieken en andere rechtstelsels. Samen met een aantal andere internationaal werkende mediationkantoren hebben zij zich verenigd op www.brexit-problemen.nl. Om gezamenlijk passende ondersteuning te kunnen bieden, onder meer bij Brexit-conflicten.

Brexit

Het uittreden van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese unie leidt tot onzekerheid bij bedrijven, burgers en beleidsmakers. Je kunt er nu al van uitgaan dat tal van conflicten op de loer liggen als het stof eenmaal is opgetrokken. Deal of geen deal: contracten zullen met behulp van advocaten worden aangepast. Maar dat is nog maar een onderdeel van het geheel.

Cross-border mediation

In menig conflict gaat het naast het juridische vraagstuk ook om zaken als geschonden vertrouwen, miscommunicatie en uiteenlopende verwachtingen. Dat betekent dat er meer nodig is dan alleen de wet om het conflict op te lossen en meer dan alleen een rechter die aan de hand van die wet oordeelt over het gelijk van de partijen. Voor wie in een conflict rond de Brexit is verwikkeld of terecht dreigt te komen, kan cross-border mediation daarom uitkomst bieden.