Masterclass ‘Regie houden bij Slachtoffergedrag’

Masterclass ‘Regie houden bij Slachtoffergedrag’

Samen voor betere zorg

Masterclass ‘Regie houden bij Slachtoffergedrag’

Speciaal voor de Stichting Samen voor Betere Zorg ontwikkelde Frederique van Zomeren van HAvZ Mediation een serie Masterclasses in het kader van ‘Goed werk & goed werkgeverschap’

Ieder mens is wel eens slachtoffer van tegenslag, domme pech of onrecht. Klagen en boos zijn hebben een functie: het kan namelijk enorm opluchten. Slachtoffers kunnen vaak rekenen op medeleven en sympathie. Als professional in de gezondheidszorg ben je snel geneigd om zorg of hulp te verlenen. Dat is ook je rol en functie. Maar wat als iemand blijft hangen in slachtoffergedrag. Wat als helpen redden wordt en jouw actie nooit goed genoeg is. Hoe integer je ook je best doet. Je herkent vast deze vermoeiende dynamiek.

Hoe verander je die moeizame communicatie met iemand die slachtoffergedrag vertoont? Hoe komt het dat je steeds in de reddersrol belandt? Maar belangrijker: wat kun je doen om hieruit te blijven? Hoe houd je regie voor een effectief gesprek?

Tijdens de interactieve Masterclass ‘Regie houden bij slachtoffergedrag’ op 6 december 2021 krijg je aan de hand van het basismodel uit Transsectionele Analyse inzicht in hardnekkige conflictdynamieken, jouw eigen gedrag en de gedragspatronen die hierin een rol spelen en natuurlijk de vaardigheden hoe hiermee om te gaan.

Na afloop van deze interactieve online masterclass:

  • Kun je slachtoffergedrag herkennen en er beter mee omgaan
  • Weet je meer over conflictdynamieken rond slachtoffergedrag
  • Krijg je een aantal vaardigheden en tools aangereikt