Eneco kiest voor mediation

Eneco kiest voor mediation

Eneco kiest voor mediation

Eind januari maakte Eneco bekend dat ze het conflict tussen aandeelhouders en bestuur over de verkoop van het bedrijf via mediation gaan oplossen.  Het Financieel Dagblad maakte een mooi achtergrondartikel over zakelijke mediation.

Zakelijke mediation

Zakelijke mediation heeft een klein marktaandeel met een grote impact. Meer dan 80 % van de zakelijke mediations slaagt. Dat is ook wel te verklaren.  Bedrijven die kiezen voor mediation zijn op zoek naar een snelle en goede oplossing, waarbij de zakelijke verhoudingen goed blijven of weer hersteld worden. Procederen is duur, tijdrovend, er zijn vaak hoge kosten mee gemoeid, en het is vooral ook minder voorspelbaar. Juist het kunnen voeren van de eigen regie met ondersteuning van een kundige professional maakt mediation in deze context zo aantrekkelijk.

Het artikel van Jeroen Piersma leest u hier: FD Eneco zet zakelijke mediator op de kaart